Projektor Utbildning

David Magnussons bok »Purity« utses till en av årets bästa fotoböcker

Vi börjar närma oss årets slut och webben börjar svämma över dessa listor där alla ska utse det bästa under 2014. Så också inom foto-området. Den mest respekterade av de listor som ställs samman över fotoböcker är Photo-eye, som i år har bjudit 29 kritiker att bedöma och nominera vad de ser som årets bästa böcker. Och det blir naturligtvis en vildvuxen och spretande lista, precis som bokutgivningen är.

För oss på Projektor är det naturligtvis fantastiskt roligt att se att David Magnusson har blivit nominerad av två personer, Sarah Bradley och Markus Schaden. Bradley är redaktör för Photo-eyes blog och Markus Schaden är direktör för The PhotoBookMuseum. Vi har gått genom bilderna innan de gick till tryck och har också producerat hans utställningsbilder.

Vi tycker att Markus Schadens kommentar om Davids bok fångar bokens karaktär väl: »It pictures a relationship between daughters and fathers I never seen before. This book pushed me into a mood of permanent thinking. What a amazing quality for a photobook. Congratulations David!«

Grattis till David och till Max Ströms förlag och läs mer om övriga vinnare och svenska bidrag på Omfotoboken.

purity-dm-003rd

© David Magnusson

Lämna en kommentar