Projektor Utbildning

Provtryck

provtryck

Nu kan du beställa provtryck från dina bilder. Ett korrekt utfört provtryck ger dig tryggheten att du vet exakt hur din bild kommer att se ut i trycket. Du kan skicka både RGB-bilder och CMYK:ade bilder. Vi gör provtryck efter ISO-standard i fem olika utföranden.

Fogra 39 lämpar sig för dig som ska trycka bilder på ett bestruket papper i en arkoffsetpress (papperskvalitet 1 och 2). Detta är sådana tryckförhållanden som används vid till exempel en fotobokstryckning. Fogra 45 är för dig som ska trycka på ett lättbestruket papper, som till exempel det tryck som används i de flesta vecko- eller månadstidningar (papperskvalitet 3). Fogra 47 är det provtryck som motsvarar tryck på ett obestruket papper (papperskvalitet 4). Trycker du på ett lite varmare, obestruket papper ska du använda Fogra 30 (papperskvalitet 5). Slutligen gör vi också provtryck som matchar dagstidningstryck

efixf4

Vi använder EFI Fiery 6 för våra provtryck

Du får dina provtryck på papper som matchar det slutliga tryckets papper. Kommer du alltså trycka på ett dagstidningspapper kommer också ditt provtryck att vara på ett dagstidningspapper. På varje provtryck gör vi en mätning av en Fogra-strip version 3 och skriver ut en rapport från denna mätning. På så sätt vet du och dina kunder att ditt provtryck möter de krav som ställs enligt ISO-standarden.

Projektor är auktoriserade av Fogra, den tyska institutet för grafisk forskning, för att sätta upp provtryckssystem.

efi_fogra_dealercert

Ett provtryck i storlek A3+ kostar 250 kr. På ett sådant ark lägger vi upp så många bilder som får plats. En startkostnad på 250 kr tillkommer, liksom moms och frakt. Skicka dina bilder via vår uppladdningssida och ange vilken tryckmetod du vill.