Projektor Utbildning

Skrivarprofiler

profiluppm

Projektor tillverkar profiler i tre olika prisnivåer. Skillnaden mellan dessa profiler ligger i hur mycket arbete som läggs ner innan och efter det att profileringen är gjord.

Den enklaste profilen görs genom att du ställer in skrivaren efter våra anvisningar. Sedan skriver du ut en testkarta som du sänder till oss.

Vill du gå upp en nivå i kvalitet skriver du först ut en profilkarta som vi mäter in. Så här långt är det ingen skillnad. Men sedan genererar vi en helt ny karta som vi skickar till dig för utskrift. Denna andra karta ger då programmet möjlighet att optimera den profil som först har byggts. När vi får den andra kartan genererar vi din slutliga profil. Du får också profiler som ger dig optimala utskrifter när de visas under tre olika ljusförhållanden; lysrörs-, glödlamps- och dagsljus.

Den högsta kvaliteten får du om du efter det att du fått din färdiga profil skriver ut en särskild testbild. Denna utskrift använder vi sedan för att justera profilen till ett perfekt slutresultat. Du får också en mätprotokoll som visar hur nära den teoretiskt perfekta skrivaren du ligger.

Skrivarprofil kostar 500 kr exkl moms
Kontakta oss med uppgifter om vilken skrivare du använder, vilket papper du vill profilera och vilken skrivare du använder. Vi skickar då en profilkarta till dig.

Skrivarprofil och optimering
kostar 1000 kr exkl moms.
Kontakta oss med uppgifter om vilken skrivare du använder, vilket papper du vill profilera och vilken skrivare du använder. Vi skickar då en profilkarta till dig.

Skrivarprofil, optimering och profileditering kostar 4000 kr exkl moms.
Denna profiltyp vill vi helst göra på plats. Kontakta oss så går vi genom förutsättningarna för detta.

Ta alltid kontakt med oss innan du börjar skriva ut en profilkarta. Skicka linjäriserings/ profileringskartor till Projektor, Telefonvägen 30, 6 tr, 126 26 Stockholm. Ange både din post- och mailadress, vilken skrivare och vilket papper du vill skapa en profil för och vilken kvalitet på profil du vill ha. Om du har frågor, skicka ett mail till info@projektorutbildning.se.

Det är viktigt att du ställer in ditt bildbehandlingsprogram och skrivardrivrutin på rätt sätt inför det att du ska göra en profil. Det är också viktigt att du använder samma inställningar framöver, när du sedan ska skriva ut med hjälp av din profil.

Det finns flera alternativ för att skriva ut en karta på rätt sätt. Den metod vi rekommenderar är att du laddar ner ett gratisprogram från Adobes sida, kallad Adobe Color Printer Utility. Du hittar programmet via denna länk.Den enda begränsningen för detta program är att det inte fungerar på MacOSX 10.5 eller äldre OSX-versioner. Om du använder dessa äldre operativsystem, se länkarna nedan.

När du sedan skriver ut din bild är det viktigt att du i skrivardrivrutinen ser till att färghanteringen är avaktiverad. Klicka på bilden nedan för att se den i full upplösning.

acpuv2

Klicka här för att se hur du ställer in ditt bildbehandlingsprogram och utskriftsdrivrutin inför en utskrift av en profilkarta om du använder Mac OSX10.5 eller äldre och Photoshop CS3 eller äldre.

Klicka här för att se hur du gör en utskrift av en profilkarta om du använder Photoshop CS4 och CS5 och Mac OSX 10.5.

Klicka här för att se hur du sedan ska skriva ut för att få ett optimalt resultat. Här använder vi utskrifter gjorda på en Epson-skrivare på en Mac som exempel.

Klicka här för att se hur du sedan ska skriva ut för att få ett optimalt resultat när du skriver ut på en Windows-dator till en Epson-skrivare.

Klicka här för att se hur du ska ställa in ditt program om du använder ImagePrint på Mac eller Windows.