Projektor Utbildning

Imageprint

MikroDatorn ger 9 av 10 i nr 12/03
”Smart genväg till topputskrift”

ImagePrint är något så ovanligt som en professionell RIP för fotografer!

Vad är det Andrew Rodney, Ian Lyons med flera digitala gurus är så lyriska över? Med ImagePrint kan du framställa oöverträffade och helt neutrala svart-vita bilder och färgbilder med fullständig färgstyrning.
”It’s like having a new printer!”

Du jobbar helt enkelt med en ny typ av utskriftsteknik, som ersätter skrivarens normala drivrutin med en programvara. Den är utvecklad bara för en sak; att skriva ut dina RGB-bilder med stort färgomfång och perfekt gråbalans.

• Komplett ICC-stöd. För varje pappersort ingår det profiler för 4 olika betraktningsljus. Programmet innehåller 10 000-tals olika pappersprofiler från en mängd olika tillverkare.

• 8000 unika valörsteg, jämfört med Epsons 250, vilket ger fantastiska nyanserade och mjuka tonövergångar.

• Helt neutrala svart-vita utskrifter på Epsons pigmentskrivare, allt ifrån Epson 2100 till de nya Epson SC-P/9000/7000 snart. Med dessa Ultrachromeskrivare utesluter man det gula bläcket och slipper på så sätt metameri-effekter.

• Speciella gråskaleprofiler. Det ger dig svartvita utskrifter av en kvalitet som vi inte har sett något annat system matcha. Även med sådana system där du ersätter dina färgbläck med olika nyanser av gråa och svarta bläck ger ImagePrint utskrifter som kan konkurrera i kvalitet. Du får också bättre hållbarhet på dina svartvita utskrifter än om du använder en vanlig färgprofil, eftersom det svarta bläcket, som då används till allra största delen, har en mycket hög ljusäkthet.

tuber

• Nyansväljare -”tintpicker”- för ultrachromebläck, ger dig möjlighet att tona dina svartvita bilder.
• Flera skrivarhastigheter, med upp till 8 överskrivningar i en riktning, för att minimera uppkomsten av ränder.
• Drag-och-släpp funktion för att lägga till flera bilder på samma yta, dessutom med bildpaket och med olika avstånd mellan bilderna.
• Proofingläge för trycksimulering
• Med en egen printkö kan du enkelt navigera fram till tidigare jobb och skriva ut samma jobb igen.
• Läs recensionen om ImagePrint version 9 på Luminous Landscape
• Läs mer om fördelarna med ImagePrint här.
• Läs Andrew Rodneys utvärdering av ImagePrint här.
• Imageprint 10 har nu lanserats. Programmet har nu förbättrats på flera punkter. Framförallt har gränssnittet fått en rad förbättringar. Läs mer om nyheterna här. Om du köpt Imageprint 9 efter den maj 2014 får du uppgraderingen till version 9 gratis. För dig med en äldre version av Imageprint 9 kostar uppgraderingen 35 % av nypriset. För dig med ImagePrint 8 kostar en uppgradering 50 % av nypris. För äldre versioner finns ingen uppgraderingsmöjlighet.
• Pete Myers har gjort en recension av ImagePrint 8 och varför han föredrar att använda ImagePrint.

Imageprint kan användas under MacOSX 10.7 - 10.12 och Win Vista/Windows 7, 8 och 10. Imageprint stöder framförallt Epsons UltraChrome-skrivare. Nu finns det också versioner för Canon PRO 1000 skrivare. Förhoppningsvis kommer det också versioner för de större Canon-skrivarna också. För övriga skrivare kontakta profiler.nu.

Nu kan vi leverera kompletta lösningar med skrivare, RIP, installation, profilmätning och utbildning. Begär offert.

Äldre versioner av ImagePrint stöder inte MacOS 10.5 »Leopard«. För dig med ImagePrint 7, kontakta Projektor, så skickar vi dig en ny version.
Använder du MacOSX 10.7 (Lion)eller Mac OSX 10.8 (Mountain Lion) krävs Imageprint 9. För 10.11 (El Capitan) krävs Imageprint 10.

Installationen av ImagePrint har ändrats om du använder OSX 10.5 (Leopard) och 10.6 (Snow Leopard). Läs instruktionerna för installationen noga. Läs mer under Tips.