Projektor Utbildning

Kameratest

Jag håller på med en test av Fujifilms kamera X-H1. Den kommer att publiceras till hösten, men jag har tillgång till kameran under juli månad. Jag kommer testa färgåtergivning, fokusprecision, brus vid höga ISO, bildstabilisering med mera.
Tänkte också se om jag kan få till en test mellan Lightroom och CaptureOne med Fujifilms råfiler. Det är ju många som hävdar att Lightroom är betydligt sämre än Capture One, med flera andra råkonverterare, på att konvertera RAF-filer. Men då ska jag inte göra en sådan där idiottest, där man lämnar allt på respektive programs standardinställningar. Jag ska försöka att se vilken råkonverterare som ger det bästa reultatet när jag använder de optimala inställningarna i respektive program, vilket inte är enkelt. Det tar helt enkelt rätt lång tid att nå fram till dessa inställningar.
Är det något du vill att jag ska testa? Lämna en kommentar genom att klicka på »kommentarer« nedanför.
Jag har nu börjat lägga ut del efter del av denna test. Hittills har jag publicerat två avsnitt, ett om ergonomi, det andra om ISO-invarians. Du kan hitta testen via denna länk.

Zeiss 50 mm f/2,8

Zeiss 50 mm f/2,8

Lämna en kommentar