Projektor Utbildning

Projektor Utbildning

Projektor Utbildning AB arbetar med digital bildbehandling. Vi är specialiserade på utskrifter av hög kvalitet och färghantering.
Vi gör framförallt utskrifter till utställningar och portfolios. Vi arbetar enbart med material med mycket god hållbarhet. Du hittar mer information under länken Fine Art Printing.
För att ge dig möjlighet till utskrifter upp till 64 tum har vi nu lagt till Epsons senaste storformatsskrivare, Epson Stylus Pro 11880.
För att ta fram bilder av den kvalitet som vi vill ha, har vi testat ett antal olika RIP-lösningar. Vi arbetar framförallt med ImagePrint och är även återförsäljare för detta program i Sverige. Se länken ImagePrint.
Vi gör även bildbehandling och tryckanpassning till böcker. Med vår kunskap om färghantering kan vi ha en exakt kontroll över bildens slutliga utseende redan i detta stadium.
Vi arbetar med utbildning för fotografer och andra bildanvändare som vill lära sig att utnyttja den digitala tekniken fullt ut. Eftersom vi arbetar i praktiken med det vi undervisar inom, vet vi att de metoder som vi lär ut fungerar.
Vi har arbetat med dagstidningar som till exempel Lokaltidningarna Mitt i Stockholm AB, Norrköpings Tidningar och Folkbladet, tidskriftsförlag som Allers, Bonniers och TTG och företag som Kanal 5 och Kungliga Biblioteket. För dessa har vi gjort specialanpassade kurser som vi gjort på plats i deras egna lokaler.

projektorloggaVi har också kurser i våra egna lokaler, som vi har utrustat med moderna MacPro-datorer och Eizos bästa skärmar. Du hittar mer information om våra kurser och utbildningar under länken utbildning.
Vi gör också skrivarprofiler, så att du vet hur utskrifterna verkligen kommer att se ut. Med det testförfarande som vi utvecklat kan vi garantera att din skrivare verkligen lämnar en korrekt utskrift. Du kan därigenom också använda din skrivare som en provtryckskrivare. Det du ser på utskriften ska vara det som kommer ut vid en tryckning av bilden.Vi är auktoriserade av det tyska forskningsinstitutet Fogra för att sätta upp och kalibrera förprovtrycksystem. Med det testsystem som de utvecklat är det möjligt för dig att producera kontrollerade förprovtryck med mycket hög precision.
Vi som arbetar på Projektor är några av Sveriges mest erfarna inom detta område. Kontakta oss, så finner vi en bra lösning för dina behov.

Birgitta Forsell, Eva-Terez Gölin och Stefan Ohlsson